IMPRUMUTURI CATRE RESTANTIERI

POT OBTINE IMPRUMUTURI DE LA IFN DACA AM RESTANTE, FARA SA FACA VERIFICAREA LA BIROUL DE CREDITE?


Cand figurati cu restante in baza de date a Biroului de Credit, sansele de a contracta un credit, fie el si nebancar, sunt foarte mici. Cu toate acestea, decizia apartine fiecarei institutii in parte, iar faptul ca figurati in baza de date a Biroului de Crfedit nu inseamna automat ca nu mai puteti contracta vreun imprumut. Cu toate acestea, decizia de creditare apartine fiecarei banci in parte. Faptul ca figurati in baza de date a Biroului de Credit nu va priveaza in mod automat de contractarea unui nou imprumut. Bancile vor avea in vedere mai multe aspecte, inclusiv motivatia clientului. Pentru mai multe sanse de a obtine creditul necesar, va recomandam sa aplicati pentru produsele mai multor institutii.

In general, institutiile financiare nebancare (IFN) au o politica de creditare mai permisiva, dar si costuri mai ridicate.

Principala conditie pentru a beneficia de un credit de refinantare este achitarea la timp a ratelor aferente creditului initial.

Astfel, sansele de a contracta un nou credit sunt reduse in cazul in care figurati cu restante in baza de date a Biroului de Credit. Institutia careia va adresati, fie ea banca, fie institutie nebancara, va avea in vedere atat valoarea restantei si perioada de intarziere, cat si motivele care au determinat intarzierea la plata ratelor.

Cele mai mari sane pentru a obtine un imprumut rapid, atunci cand va aflati totusi in baza de date a Bitoului de Credit  le gasiti la institutiile nebancare. Acestea practica de cele mai multe ori rate fixe, dar al caror cost este extrem de ridicat comparativ cu cel perceput de bancile comerciale pentru credite de nevoi personale.

Pentru a obtine un credit rapid de la o institutie nebancara este destul de usor, procedura poate fi comparata cu aceea a vanzarii unui produs, insa, evident costurile implicate sunt altele.

Citi Financial acorda credite rapide in lei pentru nevoi personale de pana la 65.000 lei, dar nivelul dobanzii anuale efective (DAE) platite de client este, spre exemplu, de 31,25% pentru un credit in valoare de 26.000 lei pe 5 ani la un venit de 2.000 lei, potrivit portalului Finzoom.ro.

Institutia financiar-nebancara Credex are in oferta credite rapide in valoare de pana la 18.000 lei, insa dobanda finala platita de client este si mai ridicata, de 39,8% in cazul unui imprumut contractat pe 4 ani. Aprobarea unui credit de la Credex este atat de simpla incat se obtine direct in magazine, dar dobanda este de peste 2 ori mai mare decat la un credit de nevoi personale de la o banca.

Creditele rapide in acceptiunea obisnuita au cam disparut. Practic, in acest moment probabil doar Provident se mai incadreaza descrierii, au detaliat reprezentantii Finzoom.

Cele mai mari dobanzi sunt percepute de compania Provident, care ofera imprumuturi la domiciliu de pana la 2.500 lei pe o perioada de 52 de saptamani, nivelul DAE fiind de 227%, ratele fiind platite saptamanal. Mai mult, reprezentantii Provident vin la usa clientului pentru a percepe ratele la credite, iar pentru aprobarea imprumuturilor nu solicita decat prezentarea unui act de identitate si un document care sa dovedeasca veniturile obtinute.

Daca nu exista o necesitate si o urgenta care sa justifice solicitarea unei finantari (fie aceasta bancara sau nebancara), evitati sa accesati un credit. Uneori merita sa cumparam credite si alteori nu. Depinde de contextul fiecaruia, sfatuieste Finzoom. (wall street)

Postări populare de pe acest blog

Imprumuturi rapide intr-o ora de la accesare

Simplu si rapid cu dobanda 0

Credite doar cu buletinul de la amanet